ЄС подарував Нацполіції автомобілі та обладнання на 3,4 млн євро

доповнено
П'ятниця, 10 вересня 2021, 17:57

Національна поліція України отримала за кошти Євросоюзу автомобілі та обладнання загальною вартістю близько 3,4 млн євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Консультативної місії ЄС в Україні.

Офіційно подарунок передали 10 вересня. Це 18 патрульних автомобілів, 40 автомобілів для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку, дев'ять дефібриляторів, сучасні сервери та системи зберігання даних для співпраці з Європолом та Інтерполом, а також костюми вибухотехніків та супутнє обладнання. 

 

Доповнено: Патрульні автомобілі використовуватимуться в дев'яти областях України, зокрема Кіровоградській, Львівській, Харківській, Одеській, Київській, Вінницькій, Чернівецькій, Полтавській та Хмельницькій. Костюм вибухотехніка та гідродинамічні руйнівники призначені для використання в Донецькій області для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, таких як міни, бомби та саморобні вибухові пристрої, із урахуванням безпеки поліцейських та населення. Лише у 2020 році підрозділ вибухотехніків НПУ в Донецькій області прийняв більше 560 викликів та знешкодив понад сорок тисяч вибухонебезпечних предметів – це понад дві тонни вибухових речовин.

Крім цього, Національна поліція отримала 350 бронекомплектів, шоломів, протигазів та рукавичок для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку.

Обладнання надали у рамках програми "Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного управління" ("ПРАВО-Поліція"), що реалізується за фінансової підтримки ЄС Управлінням ООН з обслуговування програми (ЮНОПС) у співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні. 

Як повідомляє УНІАН, у церемонії передачі взяли участь голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та голова Нацполіції Ігор Клименко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.