США спростять в’їзд для вакцинованих авіамандрівників з ЄС і України на початку листопада

Понеділок, 20 вересня 2021, 18:41

Білий дім оголосив, що Сполучені Штати на початку листопада знімуть обмеження на в’їзд для вакцинованих авіапасажирів з Великої Британії та багатьох інших європейських країн, а також Китаю та Індії.

Про це у понеділок заявив координатор Білого дому з реагування на коронавірус Джефф Зіентс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Білий дім планує дозволити прилітати вакцинованим негромадянам США з країн, яким в'їзд до Сполучених Штатів заборонений з початку 2020 року.

Німеччина може почати вакцинацію проти COVID дітей до 12 років на початку 2022 року

Обмеження США на поїздки були вперше введені щодо мандрівників з Китаю в січні 2020 року тодішнім президентом Дональдом Трампом, а потім поширені на інші країни, зокрема, Європейського Союзу, без будь-яких чітких показників того, як і коли їх скасовувати.

Через заборону подорожей з ЄС до США діяла також заборона подорожей через ЄС для громадян України. Їм доводилося подорожувати в обхід європейських хабів, головним чином через Стамбул.

Виняток становили лише ті пасажири, що становлять національний інтерес для США, які отримували індивідуальний дозвіл на подорож через європейські аеропорти.

Президентка Єврокомісії закликала не допустити "пандемії невакцинованих"

В цей час Сполучені Штати забороняють в’їзд більшості неамериканських громадян, які протягом останніх 14 днів перебували у Великій Британії, 26 країнах Шенгенської зони, в Ірландії, Китаї, Індії, ПАР, Ірані та Бразилії.

Американські посадовці кажуть, що у правилах будуть винятки з політики вакцинації, в тому числі для дітей, які ще не мають права отримати щеплення.

Нові правила поки не поширюються на мандрівників, які перетинають сухопутні кордони з Мексикою і Канадою.

Авіакомпанії протягом декількох місяців активно закликали Білий дім зняти обмеження, але дотепер безуспішно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.