У Франції видали інструкції для людей, чий ковід-сертифікат виявився скомпрометованим

П'ятниця, 24 вересня 2021, 13:22

У Франції оприлюднили контакти гарячої лінії на випадок, якщо ковід-сертифікат "засвітився" у публічному доступі, або з’явились підозри, що його використовують шахраї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Інструкції опублікувала служба підтримки додатку "Разом проти коронавірусу" невдовзі після розголосу з публікацією QR-кодів сертифікатів президента Еммануеля Макрона та прем’єра Жана Кастекса. За вказаними телефоном та електронною поштою можна подати запит на деактивацію коду. 

Досі було незрозуміло, як діяти, якщо сертифікат скомпрометований.

За інформацією джерел медіа в уряді, надалі хочуть продумати систему, що дозволить реагувати швидше - зокрема, щоб особа могла самостійно дезактивувати код до свого документа через автоматизовану процедуру. 

Нагадаємо, Франція однією з перших у Європі почала вимагати ковід-сертифікат, що посвідчує вакцинацію від коронавірусу, перенесену хворобу або свіжий негативний тест, для доступу до низки послуг. 

Застосування "паспортів здоров’я", попри протести, поступово розширюється на нові сфери й категорії. З 30 серпня працівники ресторанів, перукарень, торгових центрів тощо повинні виходити на роботу тільки з сертифікатом, відтак здавати тести кожні три дні, якщо не хочуть вакцинуватися.

Читайте також: Примус до вакцинації: як у Європі борються з противниками щеплень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.