У Вроцлаві звільнили двох поліцейських, які фігурують у справі смерті українця

П'ятниця, 24 вересня 2021, 20:30

Комендант поліції Нижньосілезького воєводства вирішиви звільнити зі служби з 24 вересня другого поліцейського, що брав участь у затриманні в липні 25-річного українця Дмитра Никифоренка, який згодом помер після побиття у витверезнику.

Про це йдеться у повідомленні поліції Нижньосілезького воєводства, пише "Європейська правда".

Ухвалюючи рішення, комендант вирішив, що є сумніви в тому, що офіцер відповідає вимогам закону про поліцію, який обумовлює можливість проходження служби, а також що поліцейський порушив свій обов'язок, не відреагувавши на застосування прямих примусових заходів іншими співробітниками всупереч положенням.

МЗС відреагувало на повідомлення про смерть українця в Польщі після побиття поліцією

Раніше, 10 вересня, комендант звільнив поліцейського, якому були пред'явлені дисциплінарні обвинувачення, в тому числі у незаконному застосуванні заходів прямого примусу у вигляді фізичної сили і кийків.

На цьому етапі у зв’язку зі справою смерті Дмитра Никифоренка дисциплінарне провадження стосується в цілому п'яти співробітників поліції. Процедура звільнення третього співробітника поліції триває, ще двох відсторонили від служби, триває дисциплінарне провадження. 

У поліції наголосили, що незалежно від ухвалених дисциплінарних рішень, прокуратура продовжує розслідувати загибель Никифоренка.

У Польщі від жорстокого побиття поліцією помер 25-річний українець - ЗМІ

У польському Вроцлаві після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття у міському витверезнику 30 липня помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко.

Поліція стверджувала, що чоловік агресивно поводився щодо офіцера поліції, і тому правоохоронці застосували до нього газ і наручники. 

За даними польських ЗМІ, насильство щодо українця застосовували невиправдано. 

Справа смерті українця після затримання поліцією викликала значний резонанс у Польщі.

Депутати польського Сейму вимагали проведення негайного контролю щодо дій поліції у контексті смерті українця. Особливого нагляду і ретельного розслідування вимагали й громадські організації, зокрема Гельсінська фундація з прав людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.