У Варшаві пройшла акція солідарності з мігрантами на кордоні

Понеділок, 18 жовтня 2021, 08:46

У центрі Варшави у неділю 17 жовтня пройшла акція солідарності з нелегальними мігрантами, що намагаються потрапити до Польщі через Білорусь.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Акцію організували близько 30 феміністичних груп, хода почалася близько 14-00 від кругового перехрестя Шарля де Голля. На ній можна було бачити гасла "Зупиніть тортури на кордоні", "Приймати мігрантів, завертати расистів", "Ваша гідність?". 

 

"Ця акція - майданчик для тих, хто не погоджується з тортурами, депортаціями і скандальними діями польської влади щодо людей, які шукають притулку у Польщі і відчувають злість, відчай, безпомічність і приниження", - написали організатори у соцмережах.

 

На акції представники феміністичних ініціатив у своїх промовах критикували запровадження надзвичайного стану у прикордонних з Білоруссю районах, деякі заявили, що Польща своїми діями "прирікає мігрантів на смерть".

Польща: режим Лукашенка отримує від 2 до 14 тис. доларів з одного нелегального мігранта

Серед спікерів була у тому числі депутатка європарламенту Яніна Охойська, що закликала "поважати міжнародне й національне законодавство і власні процедури".

"Будь-хто, хто хоче подати заявку на отримання міжнародного захисту, повинні бути поміщені у центри і їхні заявки мають бути розглянуті", - заявила вона. 

Демонстрація пройшла повз Сейм і закінчилася о 16:20 біля станції Centrum.

Про жодні інциденти під час акції не повідомляють.

Польські прикордонники показали, як велика група мігрантів проривається через кордон

Як повідомлялося, польський парламент затвердив план будівництва стіни на кордоні з Білоруссю вартістю 1,6-млрд злотих - 350 мільйонів євро.

За даними Прикордонної служби Польщі, з початку жовтня зафіксовано понад 6 тисяч спроб нелегального перетину кордону з Білорусі в Польщу. З початку вересня таких спроб зафіксовано понад 18 тисяч.

Від 2 вересня у зв’язку з міграційним тиском режиму Лукашенка у прикордонній смузі з Білоруссю у Підляському та Люблінському воєводствах введений надзвичайний стан. 1 жовтня він був продовжений ще на 60 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.