Британцям виплачуватимуть по 5 тис. фунтів для встановлення енергоефективних систем опалення

Вівторок, 19 жовтня 2021, 11:55

З наступного року власникам домогосподарства у Великій Британії будуть запропоновані виплати в розмірі 5000 фунтів стерлінгів на установку енергоефективних систем опалення.

Про це йдеться в публікації Politico, пише "Європейська правда".

Трирічна програма модернізації буде коштувати британському уряду 450 мільйонів фунтів стерлінгів. Вона спрямована на те, щоб люди, які вирішили встановити тепловий насос, не платили б більше, ніж вони мали б сплатити за традиційний газовий котел.

Кремль запропонував союзникам із Сербії газ по $790

Окремий пакет коштів у розмірі 60 мільйонів фунтів стерлінгів буде виділено на проєктування систем чистого тепла, які будуть меншими, простішими в установці і дешевшими в експлуатації.

Уряд Бориса Джонсона намагається зміцнити свою "зелену" репутацію напередодні кліматичного саміту ООН. Делегати зі 130 країн наступного місяця зберуться в Глазго в надії напрацювати новий набір зобов'язань, аби обмежити глобальне потепління.

Джонсон зіткнувся з тиском з боку своїх колег по партії через проблему витрат для домогосподарств з низькими доходами.

Міністр у справах бізнесу Квасі Квартенг сказав, що перехід на більш екологічні опалювальні прилади допоможе знизити залежність Великої Британії від викопного палива. За його словами, це захистить споживачів в довгостроковій перспективі від недавніх "нестійких" цін на газ.

Як повідомлялося, Європейська комісія затвердила пакет заходів, щоб протистояти винятковому зростанню світових цін на енергоносії, яке, за прогнозами, триватиме всю зиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.