Франція виплатить громадянам по 100 євро через зростання цін на енергоносії

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 10:27

Французький уряд виплатить 100 євро громадянам, які отримують менше 2000 євро на місяць після сплати податків, щоб допомогти їм впоратися зі зростанням цін на енергію і паливо.

Про це заявив прем'єр-міністр Жан Кастекс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Ми вибираємо свого роду компенсацію за інфляцію в розмірі 100 євро ... яка буде виплачуватися французам - це свого роду компенсація середнього класу", - сказав Кастекс.

За оцінками Кастекса, від цих грошей виграють близько 38 мільйонів осіб, включаючи як незалежних, так і найманих робітників, а також фермерів, безробітних і пенсіонерів.

Він додав, що платежі будуть відправлятися автоматично або через платіжні чеки, або через органи соціального забезпечення, і що повна інформація про заходи буде опублікована найближчими днями.

За словами Кастекса, велика частина допомоги, в тому числі найманим працівникам, буде виплачуватися в період між Різдвом і Новим роком. Він додав, що держслужбовці повинні отримати чеки в січні, а пенсіонерам доведеться почекати ще трохи.

Прем'єр також зазначив, що в минулому зниження податків "не працювало" в якості негайної протиотрути від стрибків цін і недостатньо ефективне для тих, хто найбільше потребує компенсації.

Він також сказав, що верхня межа цін на газ, яку уряд оголосив минулого місяця і яка має тривати до квітня наступного року, при необхідності буде діяти до кінця 2022 року.

Нагадаємо, лідери ЄС оголосили список кроків, до яких пропонують вдатися у зв'язку зі значним зростанням цін на енергоресурси, яке відчули у всіх країнах.

13 жовтня Європейська комісія затвердила пакет заходів, щоб протистояти винятковому зростанню світових цін на енергоносії, яке, за прогнозами, триватиме всю зиму.

Невідкладні заходи щодо захисту споживачів і бізнесу передбачають надання екстреної підтримки доходів малозабезпеченим споживачам, наприклад, за допомогою ваучерів або часткової оплати рахунків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.