Генсек НАТО: якщо Росія застосує силу проти України, це матиме наслідки

П'ятниця, 26 листопада 2021, 16:44

Міністри закордонних справ країн НАТО на зустрічі наступного тижня обговорять нарощування Росією військових сил на території України та поблизу її кордонів.

Про це заявив на брифінгу у Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише "Європейська правда".

"Ми бачимо незвичну концентрацію, і це вже вдруге цього року. Це військове нарощування країною, яка вже вторгалася в Україну раніше. Ми бачимо важке озброєння, танки, дрони разом із готовими до бойових дій військами. Збільшення кількості військ ніяк не провокувалося і не пояснюється", - сказав Столтенберг.

Він закликав Росію зменшити напруженість на кордонах. "Якщо Росія застосує силу проти України, це матиме ціну, це матиме наслідки, і ми продовжуємо закликати Росію до деескалації", - сказав генсек.

"Ми глибоко стурбовані тим, що бачимо, і ділимося інформацією з союзниками. Немає визначеності щодо намірів РФ, але ми бачили, що Росія використовувала військову силу проти України раніше, коли окупувала Крим та дестабілізувала Донбас. До цього слід додати постійні кібератаки і кампанії дезінформації", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що отримує запевнення від західних партнерів у підтримці на випадок ескалації з боку Росії, але як це буде на практиці, поки невідомо.

Читайте також: Загроза нового нападу РФ: про що Пентагон попередив Єрмака та Кулебу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.