РФ відмовилась від "нормандської" зустрічі глав МЗС у дату, запропоновану Францією і Німеччиною

Понеділок, 8 листопада 2021, 15:58

У Москві відхилили пропозицію про зустріч міністрів закордонних справ кран "нормандського формату" - Німеччини, Франції, України і Росії - 11 листопада, як запропонували Франція і Німеччина.

Як пише "Європейська правда", про це заявив глава МЗС РФ Сергєй Лавров, якого цитує російське агентство "Интерфакс".

Лавров сказав, що Москва відмовилася від пропозиції Франції провести засідання 11 листопада, яку Жан Ів Ле Дріан озвучив під час їхньої зустрічі у Римі. Він пояснив це розпланованим графіком і тим, що Росія не отримала відповіді на свої пропозиції щодо підсумкового документа такої потенційної зустрічі, які передали 29 жовтня. За його словами, йдеться про тристорінковий документ. 

"Я йому сказав, що, по-перше, ми чекаємо реакцію на наші пропозиції, і, по-друге, 11 листопада, навіть якби домовленість вже назріла і змістовна частина була готова, у мене дуже насичений графік", - заявив Лавров. 

Він додав, що після того днями у Москві знову отримали спільну пропозицію від глав МЗС Німеччини і Франції щодо 11 листопада. "Ми спрямували додаткові аргументи на користь того, щоб все ж зайнятися не плануванням якихось заходів "для галочки", а займатися питанням по суті, і перерахували конкретні кроки, до яких вдається київський режим, щоб торпедувати Мінські домовленості, - сказав глава МЗС РФ. - Давайте побачимось, постоїмо перед камерами і так дамо сигнал, що нормандський формат працює - нам такі показушні виступи не потрібні", - заявив він. 

Лавров додав, що ніякі нові дати не обговорюються. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше зауважив, що пропозиції Росії щодо заключного документа можливої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств чотирьох країн у Нормандському форматі лише підтверджують, що вона продовжує уникати цієї зустрічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.