Лукашенко поскаржився Путіну на "жорсткі дії Польщі" і стягнення військ до кордону

Вівторок, 9 листопада 2021, 15:12

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко у телефонній розмові з президентом РФ Владіміром Путіним підкреслив "особливе занепокоєння" через стягнення на кордон регулярних військ Польщі у зв'язку з міграційною кризою.

Про це білоруському державному агентству БЕЛТА повідомили у пресслужбі Лукашенка, повідомляє "Європейська правда".

"Особливе місце у розмові зайняло обговорення ситуації на білорусько-польському кордоні, а також жорстких дій польської сторони щодо мирних людей. При цьому, як було наголошено, особливе занепокоєння викликають факти стягування на кордон регулярних військ Польщі.

Дуда: мігрантів, що штурмують кордон, контролюють спецслужби Білорусі

Глави держав у деталях обговорили тривожні факти та тенденції, що відбуваються на білорусько-польських рубежах", - заявило білоруське агентство.

Пресслужба Кремля за підсумками розмови опублікувала ліконічне повідомлення, що "президенти обмінялися також думками щодо ситуації з біженцями на білорусько-польському та білорусько-литовському кордонах".

Як повідомлялося, Польща вирішила закрити пункт пропуску "Кушниця" на кордоні з Білоруссю через те, що неподалік розташувалися сотні мігрантів.

У Лукашенка кажуть, що мігранти штурмували кордон ЄС "без порушень законодавства"

Вранці 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Вранці з'явились повідомлення про велику групу мігрантів, що рухається до кордону у супроводі білоруських силовиків. Вдень сталися перші спроби прориву через кордон.

Надвечір мігранти облаштували табір поруч з кордоном. У Польщі кажуть, що у безпосередній близькості до кордону може перебувати 2-3 тисячі людей. 

Керівництво військ територіальної оборони Польщі опублікувало сповіщення для учасників загонів територіальної оборони, закликаючи їх ближчим часом бути готовими вирушити на допомогу прикордонникам через очікувану провокацію білоруського режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.