Помер президент Європарламенту

Вівторок, 11 січня 2022, 08:02

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі помер у віці 65 років.

Про це у Twitter повідомив його речник Роберто Куільйо, передає "Європейська правда".

"Президент Європарламенту Давід Сассолі помер 11 січня о 1:15 у лікарні в Авіано, Італія, куди його госпіталізували", – написав він.

Сассолі перебував у лікарні з 26 грудня "через серйозне ускладнення в результаті дисфункції імунної системи", – йдеться в заяві його офісу в понеділок.

Видання Politico нагадує, що у вересні Сассолі був доставлений до лікарні в Страсбурзі для лікування важкої форми пневмонії.

Сассолі розпочав свою професійну кар'єру як журналіст, працюючи в газетах, перш ніж перейти на телебачення. Вперше він був обраний до Європейського парламенту в 2009 році як член італійської лівоцентристської Демократичної партії.

Депутат Європарламенту з Мальти Роберта Метсола, яка балотується як кандидат від Європейської народної партії на зміну Сассолі на посту президента, написала в Twitter: "У мене розбите серце. Європа втратила лідера, я втратила друга, демократія втратила чемпіона", додавши, що Сассолі "присвятив своє життя тому, щоб зробити світ кращим і справедливішим".

"Який великий шок і велика втрата", - написав євродепутат Ісмаїл Ертуг у Twitter.

Депутат Європарламенту Паоло Борчіа сказав, що він "приголомшений смертю" свого колеги-італійця.

У листопаді  Сассолі розповів про те, що його пневмонія була викликана "хворобою легіонерів", але висловив сумнів, що міг заразитися в парламенті, незважаючи на нещодавню історію спалахів в установі.

"Хвороба легіонерів" у деяких випадках може призводити до смерті і переноситься краплями води у великих водопровідних системах.

Представник Сассолі сказав, що президент "ймовірно" підхопив хворобу в готелі приблизно в той час, коли він захворів у середині вересня, під час пленарного тижня парламенту у Страсбурзі.

У будівлях Європарламенту в Брюсселі та Страсбурзі є давня історія спалахів хвороби.

За останні два роки у Страсбурзі було понад 20 випадків захворювання, деякі виявилися фатальними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.