Радник Байдена з нацбезпеки прокоментував підсумки перемовин Росії і Заходу

П'ятниця, 14 січня 2022, 08:00

Радник з питань національної безпеки президента США Джейк Салліван зазначив, що перемовини між Росією та Заходом протягом цього тижня були "відвертими й прямими" та корисними, і тепер США будуть розмірковувати та консультуватися з союзниками і партнерами щодо подальших дій.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

Він зазначив, що орієнтовних дат наступних зустрічей з російською стороною ще немає, але США готові до них. "Ми готові шукати прогресу за столом переговорів… і ми готові вживати необхідних кроків задля захисту наших союзників, підтримки наших партнерів і жорсткої реакції на будь-яку агресію, що може статися", - сказав Джейк Салліван.

РФ почала перекидати до кордонів з Україною військові гелікоптери - ЗМІ

Салліван зазначив, що Білий дім має інформацію від розвідки, яка свідчить, що Росія провадить кампанію дезінформації, спрямовану на те, щоб сфабрикувати привід для вторгнення в Україну, та що цією інформацією будуть ділитися. 

Джейк Салліван відмовився давати оцінки щодо ймовірності російського вторгнення в Україну, але зазначив, що це точно той випадок, коли загроза значна. Він додав, що розвідка США не давала оцінок, що РФ вже однозначно прийняла рішення про воєнний сценарій.

Про підсумки перемовин читайте також у статті ЄвроПравди У НАТО сказали "ні": що змінили та які наслідки матимуть переговори Заходу з РФ, або дивіться у відеоформаті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: