Кулеба: Україна з Німеччиною увійшли в момент істини

Вівторок, 25 січня 2022, 08:08

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив думку, що у відносинах України та Німеччини настав "момент істини" через питання, які важливі для безпеки та майбутнього України.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таку думку він висловив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, пише "Європейська правда".

Дмитро Кулеба пригадав, що Німеччина з 2014 року зробила для України дуже багато, зокрема для запровадження санкцій проти Росії, підтримки реформ та української економіки.

Канцлер Німеччини закликав до розсудливості при визначенні санкцій за вторгнення Росії

"Але кожна криза виводить відносини на момент істини. І зараз з Німеччиною ми увійшли в момент істини з низки фундаментально важливих питань безпеки та майбутнього України, як незалежної держави, та євроатлантичної безпеки загалом", - зазначив Кулеба.

За його словами, йдеться про підтримку найболючіших санкцій проти Росії, "Північний потік-2", питання постачання зброї.

"Є один аспект - двосторонні поставки зброї від Німеччини Україні. Але є й інші. Є питання надання дозволу Німеччиною третій країні на передання зброї. Є питання згоди Німеччини на закупівлю Україною зброї через систему НАТО. Це ті питання, де ми вважаємо взагалі не може бути жодних розмов про блокування Німеччиною чогось", - наголосив міністр закордонних справ.

Читайте також editorial "Європейської правди" на цю тему Німеччина штовхає до війни та руйнує своє майбутнє в Україні. Це має зупинитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.