Глава Міноборони Німеччини: ми не забули, що Росія - агресор

Четвер, 27 січня 2022, 14:13

Уряд Німеччини підтримує Україну на тлі ескалації з боку Росії і не забуває про те, хто насправді є агресором.

Про це заявила глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт на пресконференції з британським колегою Беном Воллесом у Берліні, пише "Європейська правда".

"Німеччина та Британія підтримують Україну різними шляхами, ми маємо спільну позицію щодо незаконної анексії Криму Росією. Нарощування Росією військ на кордоні з Україною порушує правило мирного співіснування. Ми не забули, що Росія є агресором. Москва не має права вето на рішення її сусідів, і це залишається одним з основних принципів європейської безпеки", - сказала Ламбрехт.

Вона також зазначила, що Німеччина планує і надалі надавати допомогу Україні на кшталт 5000 захисних шоломів, які Берлін має намір передати.

"Ми на боці України. Ми профінансували польовий госпіталь на суму понад 5 млн євро, ми одні з перших, коли йдеться про підтримку розвитку і співпрацю, ми надали 1,7 млрд (з 2014 року. - Ред.), зокрема, на енергетичні проєкти та проєкти водопостачання", - сказала міністр.

Воллес своєю чергою сказав, що не дуже сподівається на зрушення у дипломатичних переговорах Заходу з Кремлем та "не оптимістичний" щодо того, чи вдасться стримати Путіна від нової агресії проти України.

Нагадаємо, НАТО в середу паралельно зі США передав російській стороні свої письмові пропозиції щодо безпеки у відповідь на вимогу Кремля. У документі викладені три сфери, де НАТО бачить простір для прогресу у відносинах з РФ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у середу також розкрив деталі відповіді Вашингтона на вимоги Росії щодо так званих "гарантій безпеки". Москва підтвердила, що отримала відповідь.

Про ситуацію на кордоні і можливі сценарії дій РФ читайте у статті "Української правди" Які перспективи великої війни в Україні?

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.