Боррель: дипломатичні представництва ЄС продовжують роботу в Києві

Неділя, 13 лютого 2022, 10:53

Високий представник ЄС з зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель зробив заяву у зв’язку з роботою дипломатичних представництв у Києві.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Наші дипломатичні представництва не закриваються. Вони залишаються в Києві та продовжують працювати на підтримку громадян ЄС та у співпраці з українською владою. Присутність персоналу та рекомендації щодо подорожей громадянам ЄС коригуються за потреби з урахуванням обставин безпеки" - йдеться у заяві.

Боррель наголосив, що ЄС та його країни-члени координують свої дії з огляду на нинішні загрози для України.

"Ми підтверджуємо нашу постійну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та дипломатичних зусиль щодо деескалації. Нагадуємо, що будь-яка подальша військова агресія проти України матиме серйозні наслідки та тяжку ціну у відповідь" - заявив головний дипломат ЄС.

Як повідомлялося, Італія, Швеція та Чехія приєдналися до країн, які рекомендували своїм громадянам в Україні виїхати через загрозу військової ескалації.

Нагадаємо, заклики до своїх громадян залишити Україну раніше оприлюднили низка країн, серед яких США, Британія, Німеччина.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.