У Байдена пояснили, що санкції за визнання ОРДЛО будуть не такими, як за вторгнення

Понеділок, 21 лютого 2022, 23:34

Сполучені Штати запровадять санкції через рішення президента РФ визнати "республіки" ОРДЛО, але це будуть інші заходи, ніж готувалися на випадок військового вторгнення в Україну.

Про це йдеться у заяві Білого дому, пише "Європейська правда".

"Ми очікували такого кроку з боку Росії і готові негайно реагувати. Незабаром президент Байден видасть указ, який забороняє нові інвестиції, торгівлю та фінансування з боку громадян США в, з або в так звані регіони ДНР і ЛНР в Україні. Цей указ також надасть повноваження накладати санкції на будь-яку особу, яка вирішила діяти в цих районах України", - йдеться у заяві.

Державний департамент і Міністерство фінансів найближчим часом оголосять про додаткові заходи, пов’язані "з сьогоднішнім кричущим порушенням міжнародних зобов’язань Росією".

"Щоб було зрозуміло: ці заходи є окремими від швидких і суворих економічних заходів, які ми готуємо у координації з союзниками та партнерами, якщо Росія буде продовжувати вторгнення в Україну, і будуть доповненням до них", - пояснили в Білому домі.

У Вашингтоні зазначили, що продовжують тісно консультуватися з союзниками та партнерами, у тому числі з Україною, щодо подальших кроків та поточної ескалації Росії вздовж кордону з Україною.

Нагадаємо, Велика Британія 22 лютого оголосить про нові санкції проти Росії у відповідь на рішення визнати незалежність двох "республік" ОРДЛО.

Дивіться відео на цю тему: Визнання ОРДЛО Кремлем: наслідки, санкції, зміни на фронті. Пояснюємо

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.