США захищатиме "кожний дюйм НАТО", але військ в Україні не буде - Байден

Четвер, 24 лютого 2022, 21:12

Президент США Джон Байден підтвердив, що американські війська "не беруть участь і не братимуть участь" у війні Росії в Україні.

Про це він сказав під час виступу у Білому домі, пише "Європейська правда".

"Наші сили прямують до Європи не для того, щоб воювати в Україні, а для того, щоб захищати наших союзників НАТО і заспокоювати цих союзників на сході. Сполучені Штати захищатимуть кожен дюйм території НАТО, використовуючи всю силу Америки", - сказав Байден.

Президент США додав, що російське вторгнення в Україну видає "зловісне бачення" Володимира Путіна.

Він заявив, що військова операція ніколи не стосувалася "справжніх" інтересів безпеки Росії, а натомість була присвячена неприкритій агресії та прагненню Путіна "імперувати".

"Дії Путіна видають його зловісне бачення майбутнього нашого світу, де країни беруть те, що хочуть, силою. Але це бачення, проти якого виступатимуть Сполучені Штати та волелюбні країни", - сказав він.

Байден також заявив, що США та понад 30 держав партнерів по всьому світі узгодили "пекельні санкції", що мають вдарити по Росії.

Детальніше про реакцію Заходу на російську агресію читайте у лайв-трансляції "Війна з Росією: все про відповідь Європи, США та світу".

Лайв-трансляцію повідомлень про бойові дії та удари окупаційних військ 24 лютого читайте за лінком "Росія напала на Україну. ОНЛАЙН"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.