Відмовтеся бути васалом Росії – у Макрона розповіли про розмову із Лукашенком

Неділя, 27 лютого 2022, 00:35

Президент Франції Еммануель Макрон розкрив деталі розмови із самопроголошеним президентом Білорусі Александром Лукашенком.  

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сайт Єлисейського палацу.

Макрон звернувся до Лукашенка (на сайті Єлисейського палацу його називають президентом Білорусі) із закликом "вимагати якнайшвидшого виведення російських військ з білоруської землі, оскільки ці війська ведуть односторонню і несправедливу війну".

"Президент Французької Республіки наголосив на тому, наскільки братерство між білоруським та українським народами має змусити Білорусь відмовитися бути васалом Росії і де-факто завершити війну проти України", - йдеться в офіційному повідомленні.

Також Макрон "засудив серйозність рішення, яке дозволить Росії розмістити ядерну зброю на білоруській землі".

Про цю розмову раніше повідомив близький до Лукашенка телеграм-канал "Пул первого". Втім, там  розмова із Макроном була подана геть інакше.

Зазначається, що вона тривала більш ніж годину. У Лукашенко зазначають: "Сторони обговорили позицію Білорусі та залучення до (російсько-українського) конфлікту. Значна частина розмови була приділена обговоренню майбутнього Європи та місця Білорусі у цьому світоустрої, говорили також і про взаємини Білорусі та Росії".

Також Лукашенко назвав фейком інформацію про можливість розміщення на території Білорусі ядерної зброї.

Варто зазначити: ця розмова була боляче сприйнята російськими пропагандистами – вони звинувачують Лукашенка у бажанні домовитися із Заходом про вихід з конфлікту з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.