Кулеба і Лавров обговорювали 24-годинне припинення вогню, але без успіху

Четвер, 10 березня 2022, 12:07

Міністри закордонних справ України і Росії в Анталії обговорили питання гуманітарного коридору в Маріуполь та з міста і загальне 24-годинне припинення вогню, але не досягли прогресу в цих питаннях.

Про це міністр закордонних справ України заявив після переговорів з Лавровим, пише "Європейська правда".

"Я прибув сюди з гуманітарною метою: вийти із зустрічі з рішенням організувати гуманітарний коридор у Маріуполь та з Маріуполя… На жаль, міністр Лавров був не в змозі взяти на себе зобов'язання. Але він буде зв’язуватися з відповідними органами щодо цього питання", - сказав глава МЗС України, висловивши надію, що після переговорів Лаврова в РФ відповідний коридор таки запрацює.

Кулеба розповів про очікування від переговорів з Лавровим

За словами Кулеби, на зустрічі також підняли питання 24-годинного режиму тиші, щоб вирішити найбільш нагальні гуманітарні проблеми, але прогресу не досягнули.

"Виглядає, що у Росії щодо цього питання рішення приймають інші", - сказав міністр.

Кулеба додав, що РФ прив'язала припинення вогню до виконання Україною вимог, висунутих президентом Путіним.

"У зв'язку з цим я хочу підтвердити, що Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії... але поки її немає - ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу землю і наших людей від російської агресії", - сказав Кулеба.

Як відомо, Кулеба зустрівся з главою МЗС Туреччини перед зустріччю з Лавровим. Туреччина ще раніше була зацікавлена отримати роль посередника у діалозі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.