Міграційне агентство Швеції просить допомоги, щоб впоратися з потоком українських біженців

Четвер, 10 березня 2022, 21:37

Шведське міграційне агентство Migrationsverket звернулося по допомогу до "будь-кого, хто може її надати", щоб впоратися з потоком українських біженців, які, як очікується, прибудуть до країни.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Два мільйони українців покинули свою країну за останні два тижні. "Це буде викликом і для Швеції", – сказав генеральний директор міграційного агентства Мікаель Ріббенвік.

Близько 3500 українців попросили притулку у Швеції. З них 900 отримали допомогу від міграційного агентства у пошуку житла. Але не всі прибулі входять до статистики, оскільки їм не потрібно подавати заяву на притулок, щоб залишитися в країні.

"Тільки сьогодні сюди прибуло понад 2000 людей", – сказав Ріббенвік.

Про відсутність житла свідчили працівники міграційної служби. Агентство вважає, що допомога знадобиться не лише від муніципалітетів, а й від усіх шведів, які можуть і бажають.

"Ми приймемо тих, хто приїде до Швеції. Якщо конфлікт затягнеться, спортивних залів буде недостатньо. І 83% тих, хто прибуває, – жінки та діти, діти, яким потрібно ходити до школи. Минулого разу це був величезний виклик, я сподіваюся, що цього разу ми зможемо краще розподілити його по всій Швеції", – сказав Ріббенвік, маючи на увазі міграційну кризу 2015 року.

За даними Шведського статистичного управління, у 2015 році, на піку кризи біженців, Швеція прийняла понад 160 000 осіб. Відтоді політичні рішення вплинули на можливість потрапити до Швеції, а кількість шукачів притулку зменшилася через обмеження COVID-19.

Ці обмеження скоротили кількість шукачів притулку в 2020 і 2021 роках, при цьому кількість шукачів притулку в 2021 році була найнижчою з початку століття: було прийнято трохи більше 11 000 біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.