Макрон засудив Британію за погану допомогу біженцям з України

Субота, 12 березня 2022, 12:10

Президент Франції Еммануель Макрон засудив уряд Великої Британії за те, що він не виправдав своїх "грандіозних заяв" щодо допомоги українським біженцям.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Виступаючи наприкінці саміту ЄС у Версалі, Макрон, як повідомляється, розкритикував візову політику Великої Британії за вимогу особистих звернень за візами в Брюсселі чи Парижі.

Макрон сказав, що це ще більше погіршило обставини для тих, хто тікає від війни.

"Незважаючи на всі грандіозні заяви... британський уряд продовжує застосовувати діючі правила, які означають, що вони не вітають українських біженців, які хотіли дістатися британської землі, заявляючи, що їм потрібно подолати сотні кілометрів, щоб подати заявку на візу", – заявив він.

"Я сподіваюся, що до українських чоловіків і жінок, які пережили жах і перетнули Європу, щоб дістатися своїх сімей на території Великої Британії, буде краще ставлення" - зазначив Макрон.

У відповідь на звинувачення Макрона міністерство внутрішніх справ Британії звернуло увагу на попередні коментарі міністра Пріті Патель, яка заявила: "Зараз ми робимо процес швидшим і простішим, усуваючи необхідність фізичного відвідування візових центрів для багатьох із тих, хто здійснив небезпечну подорож через Європу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: