В РФ використовують Сербію для польотів в Європу в обхід санкцій ЄС

Субота, 12 березня 2022, 12:37

Росіяни використовують Сербію як лазівку, щоб втекти до Європи та обійти заборону на польоти в Росію та з Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Guardian.

Air Serbia, яка в основному належить державі, подвоїла кількість прямих рейсів з Москви до Белграда до 15 на тиждень, щоб задовольнити швидко зростаючий попит після того, як ЄС заборонив російським літакам і авіакомпаніям перебувати у своєму повітряному просторі після вторгнення РФ в Україну. Росія у відповідь закрила свій повітряний простір для літаків ЄС та Великої Британії.

Сербія не є членом ЄС і відмовилася вводити санкції проти Росії, але її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну "єдиним європейським повітряним коридором, який залишився відкритим для Росії", повідомляє аналітична компанія ForwardKeys.

За словами ForwardKeys, кількість пасажирських місць між Росією та Сербією збільшилася на 50% у перший тиждень березня порівняно з тижнем до того, як російські танки ввійшли в Україну. За словами компанії, потужність планується додатково збільшити в найближчі тижні.

Росіяни, які прибувають до Сербії, подорожують до Європи, причому найпопулярнішими напрямками є Кіпр, Франція, Швейцарія та Італія. Росіяни також подорожують до Великої Британії, Словенії, Австрії, Німеччини та Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.