Серед американців оцінка України як "дружньої" досягла рекордних показників: опитування

Субота, 12 березня 2022, 19:24

Згідно з соцопитуванням групи YouGov, що займається такими дослідженнями з 2017 року, нині позитивне сприйняття України у США - найвище за час їхніх спостережень.

Про це йдеться у матеріалі New York Times, пише "Європейська правда".

Група протягом 7 років проводила опитування щодо ставлення американців до десятків країн світу. 

Ще рік тому третина респондентів у цьому опитуванні не могли дати якусь оцінку щодо України як дружньої або недружньої до США. У 2019 році 36% не були впевнені, як оцінити Україну, і 41% вважали її дружньою або союзником США. 

За даними останнього опитування, дружньою її назвали 81% американців - на рівні з такими країнами як Франція та Японія. Попереду опинилися тільки Британія, Канада й Австралія. 

Кількість тих, хто не може визначитися з оцінкою України, знизилася до 10% - менше, ніж майже для всіх країн в опитуванні. 

Натомість оцінка Росії як ворога досягла 70%, випередивши навіть КНДР та Іран. 

Водночас, "союзником" Україну назвали суттєво менше людей - 29%, що нижче, ніж для інших країн, які на тих чи інших офіційних підставах є союзниками США. 

Як зазначають, важко сказати, чи така різниця в оцінках між "дружньою країною" і "союзником" зумовлена відчуттям, що США не мають напряму втручатися у війну, чи через те, що адміністрація Байдена чітко окреслила межі своєї підтримки для України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.