Поліція Польщі відтіснила активістів, які блокували фури, що прямують до РФ і Білорусі

відео
Понеділок, 14 березня 2022, 14:02

Польська поліція відтіснила активістів у пункті пропуску Козловичі-Кукурики на польсько-білоруському кордоні та дозволила рух фур з вантажами, що прямують до Білорусі та Росії.

Про це повідомила одна із учасниць акції протесту Наталка Панченко, яка перебуває на місці, пише "Європейська правда".

"Поліція оточила протестувальників і пропустила ТИР через польсько-білоруський кордон", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Панченко також опублікувала відео, на якому видно, як кілька десятків поліцейських оточили групу активістів і відтіснили їх з дороги. Після цього вантажівки почали рухатися в напрямку прикордонного переходу.

Перші активісти вийшли на КПП з ранку суботи. Вони вимагали розширити європейські санкції у тому числі на дорожній транзит товарів. За три дні черга із фур розтягнулася на 30 кілометрів.

Представник податкової адміністрації у Любліні раніше заявив, що більшість фур везуть товари не з Польщі, а інших країн ЄС, та що це товари, які не потрапили під санкції Євросоюзу.  

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер у суботу казав, що у ЄС наразі немає консенсусу щодо обмеження наземного перевезення товарів до Польщі. В МЗС зазначили, що на кордоні посилять контроль, щоб не допустити обходу санкцій на певні групи товарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.