Ердоган ще не знає, чи буде Туреччина в майбутньому купувати російську зброю

Понеділок, 14 березня 2022, 20:12

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у понеділок, що наразі ще зарано коментувати можливу закупівлю Туреччиною додаткових російських озброєнь з огляду на вторгнення РФ до України.

Про це він сказав виступаючи в Анкарі разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Ердоган: Якби світ відреагував на вторгнення в Крим, війні можна було б запобігти

Ердоган сказав, що Туреччина підтримала Україну так, як союзники по НАТО не змогли цього зробити, незважаючи на турецькі зв'язки з Росією.

За його словами, Анкара продовжує надсилати до Києва гуманітарну допомогу.

"У нинішніх обставинах було б передчасно говорити, що покаже майбутнє. Ми маємо подивитися, що принесуть умови. Ми повинні зберегти нашу дружбу з паном Зеленським та паном Путіним", - сказав Ердоган.

В офісі Ердогана розповіли про його переговори з Путіним

Член НАТО Туреччина в грудні 2020 року зазнала санкцій США за купівлю російських систем протиракетної оборони С-400 і піддалася критиці з боку західних союзників з цього приводу. 

Анкара заявила, що змушена була зробити вибір на користь російської зброї, оскільки союзники не надали зброю на задовільних умовах.

Член НАТО Туреччина заявляє, що вторгнення РФ є неприйнятним, і висловлює підтримку Україні, але також виступає проти санкцій щодо Москви, оскільки пропонує виступати посередником.

Україна заявила в неділю, що працює з Туреччиною та Ізраїлем як посередниками, щоб визначити місце та рамки для переговорів з Росією після того, як минулого тижня Туреччина приймала міністрів закордонних справ України та Росії для перших переговорів на високому рівні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.