США можуть запровадити ембарго на торгівлю з РФ – ЗМІ

Понеділок, 14 березня 2022, 22:11

Наступний санкційний пакет Сполучених Штатів проти РФ може включати повне ембарго на торгівлю та перекриття морських шляхів.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters, про таку можливість пише журналістка телеканалу CNBC Кайла Тауш. Вона посилається на ще не опубліковане інтерв'ю заступника міністра фінансів США Уоллі Адейемо.

Журналістка зазначає, що названі пропозиції в уряді США "лежать на столі". Ці обмеження можуть увійти до наступних санкційних пакетів проти РФ.

Також у новий санкційний пакет можуть увійти обмеження на експорт нікелю, урану та алюмінію, а також блокування криптовалютних операцій. Також розглядається можливість розширення списку осіб, що підпадають під персональні санкції.

Нагадаємо, 14 березня нові санкції проти РФ затвердив Європейський Союз. Четвертий пакет санкцій від ЄС передбачає нові обмеження проти найбільших російських нафтових компаній "Роснефть", "Транснефть" та "Газпром нефть". Також ЄС заборонить експорт до Росії предметів розкоші, зокрема, дорогих автомобілів.

Також ЄС схвалив заяву до СОТ щодо агресії Росії проти України, у якій йдеться про скасування переваг, якими РФ користується як член організації, та про припинення розгляду заявки Білорусі на вступ до СОТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.