В Іспанії заарештували яхту російського олігарха вартістю 140 млн доларів 

Вівторок, 15 березня 2022, 08:44

В іспанській Барселоні заарештували яхту вартістю 140 млн доларів, яка, ймовірно, належить керівникові "Ростеху", близькому соратнику Владіміра Путіна.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

"Сьогодні ми вилучили, технічно це називається попередньо затримали, яхту, що належить одному з ключових олігархів. Її орієнтовна вартість складає 140 млн доларів. Далі буде", - повідомив у телеефірі прем’єр країни Педро Санчес.

Санчес не назвав конкретні прізвища, але за даними кількох джерел агентства 85-метрова "Валері" належить Сєргєю Чемезову, колишньому офіцеру КГБ, нинішньому директору російського "Ростеху". 

Судно зареєстроване на його падчерку Анастасію Ігнатову через компанію на Віргінських островах - принаймні, на це вказують дані з так званих "Паперів Пандори". 

Чемезов ще з 2014 року потрапив під перші санкції США і ЄС. Зараз санкції США поширюються у тому числі на його дружину, сина і падчерку. 

Яхта залишатиметься під арештом, доки буде підтверджено її власника і офіційно визначено, що ці особи перебувають під санкціями. 

Нагадаємо, днями в Італії заарештували яхту російського олігарха Андрея Мельниченка вартістю 530 млн євро. Також з'ясовують власника яхти вартістю 700 млн євро, яка, можливо, використовується самим президентом РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.