Зеленський звернувся до Конгресу США: дайте системи ППО, якщо не можете закрити небо

Середа, 16 березня 2022, 15:29

Президент Володимир Зеленський закликав Захід запровадити безпольотну зону над Україною або надати системи протиповітряної оборони для боротьби з російськими літаками та ракетами.

Про це він заявив під час відеозвернення до Конгресу США, пише "Європейська правда".

"Росія скинула вже понад тисячу бомб на Україну, такого терору Європа не бачила 80 років. І ми просимо відповіді всього світу на цей терор. Якщо безпольотна зона це занадто багато для порятунку людей, ми пропонуємо альтернативу. Ви знаєте, які системи оборони нам потрібні – С-300 та інші подібні системи", - сказав Зеленський.

Зеленський сказав, що вдячний за підтримку, яку він отримав від президента Джо Байдена та США, але сказав, що вони мають "зробити більше".

Він заявив, що доля України вирішується зараз в умовах вторгнення Росії.

"Наразі вирішується доля нашої країни. Доля нашого народу, де українці будуть вільними, чи зможуть вони зберегти свою демократію. Росія напала не лише на нас, не лише на нашу землю, не лише на наші міста, вона перейшла у жорстокий наступ на наші цінності, базові людські цінності", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не змінив позицію щодо безпольотної зони над Україною, з міркувань, щоб війна РФ проти України не переросла у війну з НАТО.

Читайте також: Ризик без гарантії успіху: чому НАТО не "закриває" небо над Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: