Зеленський закликав США вводити санкції проти Росії щотижня

Середа, 16 березня 2022, 15:39

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед Конгресом США закликав не припиняти тиск на Росію, поки триває військове вторгнення в Україну.

Про це пише "Європейська правда".

"У найтемніший час для нашої країни, для всієї Європи, я закликаю вас зробити більше. Нові пакети санкцій необхідні постійно, щотижня. Поки російська військова машина не зупиниться. Обмеження потрібні для всіх причетних до цього режиму", - сказав Зеленський.

Він заявив, що США мають накласти санкції на всіх російських політиків, які залишаються у своїх кабінетах і не розривають зв'язки з тими, хто проти України.

"Всі американські компанії повинні покинути Росію, негайно покинути їхній ринок, тому що він залитий нашою кров’ю. Пані та панове, члени Конгресу, будь ласка, візьміть на себе ініціативу, якщо у вас є компанії у ваших районах, які фінансують російську військову машину, ви повинні тиснути. Я прошу, щоб росіяни не отримали жодної копійки, яку вони використовують для знищення людей в Україні", - сказав Зеленський.

Він також сказав, що для припинення війни потрібні "нові інституції, нові альянси".

"Ми пропонуємо створити асоціацію... союз відповідальних країн, які мають сили та свідомість негайно припинити конфлікти, надати всю необхідну допомогу протягом 24 годин, якщо потрібно, навіть зброю, якщо потрібно, санкції, гуманітарну підтримку, політичну підтримку, фінанси, все, що потрібно, щоб зберегти мир і швидко врятувати світ, рятувати життя", - сказав він.

Нагадаємо, 15 березня Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій щодо високопоставлених військових і ключових співробітників російської оборонної промисловості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.