США можуть поставити Україні "дрони-камікадзе" - ЗМІ

Середа, 16 березня 2022, 15:41

Адміністрація Байдена вивчає можливість надання Україні безпілотників-убивць, які можуть точно вражати танки й артилерійські позиції з відстані у кілька миль.

Про це NBC News стало відомо від двох представників Конгресу, повідомляє "Європейська правда".

Білий дім обмірковує, чи варто оснащувати Україну "баражувальними ракетами" під назвою Switchblades, начиненими вибухівкою, у рамках нового пакету військової допомоги, який президент Джо Байден, як очікується, обговорить у середу. 

Зеленський закликав США вводити санкції проти Росії щотижня

Існує два варіанти цієї зброї - Switchblade 300 та 600 виробника AeroVironment. Зброя призначена для знищення танків та іншої бронетехніки.

Рішення поки що не прийняте. Однак відомо, що представники AeroViron раніше публічно заявили про свою підтримку України.

"Ми підтримуємо наших союзників та суверенні нації у їхньому праві на захист своєї батьківщини та свого життя, коли це фундаментальне право перебуває під загрозою", - йдеться у заяві на сайті компанії під заголовком "AeroVironment підтримує народ України та всіх країн НАТО".

Зеленський звернувся до Конгресу США: дайте системи ППО, якщо не можете закрити небо

Switchblade - це роботизовані розумні бомби, оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Їх можна запрограмувати на автоматичний удар по цілях, що знаходяться за багато миль.

Це зброя одноразового використання, тому її прозвали "дроном-камікадзе". Вони літають набагато швидше, ніж турецькі безпілотники Bayraktar TB2, які Україна вже успішно використовує. Велика Британія є єдиною іноземною країною, якій наразі дозволено купувати Switchblade.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до Конгресу США в середу закликав запровадити безпольотну зону над Україною або надати системи протиповітряної оборони для боротьби з російськими літаками та ракетами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.