У Туреччині відкрили найдовший у світі підвісний міст через Дарданелли

фото
Субота, 19 березня 2022, 09:39

Один з мегапроєктів Туреччини, міст Чанаккале-1915, фундамент якого було закладено ще в 2017 році, відкрився для руху в п’ятницю на церемонії, в якій був присутній президент Реджеп Таїп Ердоган.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Daily Sabah.

Знаковий проєкт мосту через Дарданелли був введений в експлуатацію 18 березня, що збігається з 107-ою річницею морської перемоги Чанаккале.

Під час церемонії Ердоган сказав, що сьогодні Туреччина відкрила найдовший у світі середньопрольотний підвісний міст, залишивши позаду Японію, яка займала перше місце.

У побудову мосту було вкладено 2,5 мільярда євро.

 

Міст скоротить час, необхідний для подорожі між Азією та Європою, і усуне перешкоди, які виникають під час перетину. Зазвичай поїздка між європейською та анатолійською сторонами Чанаккале займає приблизно 30 хвилин на поромі, однак послуги іноді скасовуються під час штормової погоди.

На додаток до скорочення часу в дорозі, проєкт гарантує, що всі порти в регіонах Мармурового та Егейського моря будуть інтегровані в усі транспортні системи.

Міст Чанаккале-1915 є найдовшим у світі середньопрольотним підвісним мостом, який простягається на 2023 метри між вежами.

Мегапроєкт, реалізований консорціумом південнокорейських та турецьких компаній, є четвертим мостом країни та п’ятим переходом країни, що з’єднує Азію та Європу після мосту мучеників 15 липня (Босфорського мосту), мосту Фатіха Султана Мехмета, мосту Явуза Султана Селіма, залізничного тунелю Мармарай та тунелю Євразії. Це буде перший міст, який з’єднає два континенти через Дарданелли.

Проліт довжиною 2023 метри символізує 2023 рік, 100-річчя заснування Турецької Республіки. Загальна довжина мосту сягає 4608 метрів, у тому числі бічні прольоти по 770 метрів і під’їзні віадуки 365 метрів і 680 метрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.