Посол України в Грузії, відкликаний для консультацій, перебуває у Тбілісі

Неділя, 20 березня 2022, 14:52

Посол України в Грузії Ігор Долгов, якого президент Володимир Зеленський відкликав для консультацій "за неморальну позицію Грузії щодо санкцій", напередодні відвідав у Тбілісі акцію солідарності на згадку про двох грузинських воїнів, які загинули в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Грузия Online.

Долгов прийшов до парламенту Грузії, де відбувалася акція, вшанував пам'ять героїв і поклав вінок до їхніх портретів. Дипломат залишив територію без коментарів.

Правляча партія Грузії розкритикувала опозицію за ідею запросити Зеленського в парламент

Нагадаємо, 1 березня Україна відкликала посла у Грузії для консультацій у зв’язку з перешкоджанням владою Грузії вильоту до України грузинських добровольців та санкцій проти РФ. 

14 березня президентка Грузії Саломе Зурабішвілі під час виступу у парламенті закликала президента України Володимира Зеленського повернути до Тбілісі посла України у Грузії.

Варто зазначити, що того ж дня журналісти грузинського телеканалу Rustavi 2 побачили українського дипломата біля його резиденції у Тбілісі, однак посол відмовився спілкуватися з журналістами. За даними телеканалу, посол України не виїжджав з Грузії.

Між тим, "Ехо Кавказу" повідомило, що тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов побічно підтвердив, що посол не покидав грузинську столицю. За його словами, "в сьогоднішніх умовах консультації можуть бути проведені у різних форматах".

"Я не можу розкривати особливості дипломатичної роботи, зокрема щодо роботи посла під час війни", - додав він.

Один із лідерів правлячої партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе заявив, що за його інформацією посол України не залишав країну.

Читайте також: "Не моя війна". Як влада Грузії не захотіла підтримувати Україну в часи російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.