Греки мають переконати уряд дати Україні ракетні комплекси С-300

Аналітика коротко
Понеділок, 21 березня 2022, 11:09

За трагічними подіями у Маріуполі – місті, яке варварськи знищує російська армія, – зараз стежить увесь світ.

А у Греції вони взагалі не сходять з перших шпальт. Це місто має особливе значення для країни, адже там, у Приазов’ї, жила та досі лишається значна грецька громада, пише у колонці редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко С-300 з Греції допоможе Україні. Якщо для греків людяність та свобода мають значення.

Автор зазначає, що відразу після початку російського вторгнення Греція зрозуміла, на чиїй стороні правда, перервала свій нейтралітет і ще в кінці лютого надала оборонну допомогу, за яку Україна справді вдячна.

Сергій Сидоренко наголошує, що зараз Греція може зробити набагато більше.

Головна біда для України – це російська авіація, яка у Маріуполі фактично безкарно бомбить місто. Греція може допомогти її зупинити, пише журналіст. Адже саме у її розпорядженні є ракетний дивізіон С-300, розміщений на Криті. Ця система ППО знайома українцям; для неї є оператори; вона може відразу стати на бойове чергування, закривши небо над кількома українськими містами.

Досвід Словаччини, яка зараз так само передає Україні свої системи С-300, доводить, що це реально.

Маючи дієву систему ППО, Україна могла би зупинити наступ на півдні та зберегти Маріуполь від тих нелюдських килимових бомбардувань, свідками яких став весь світ.

Редактор ЄвроПравди наразі не розуміє, у якому вигляді Україна поверне Маріуполь. Місто вже практично зруйноване, і авіаудари по ньому тривають. Але чи не повторить його історію також Одеса? Інші міста України?

Поки що в Греції не хочуть говорити про цю можливість. Афіни відхилили неофіційне прохання щодо інших, слабших систем ППО, а також натякнули на небажання говорити про С-300. Однак офіційне рішення не ухвалене.

Зараз ініціатива – за громадянами Греції, за громадянським суспільством. Воно здатне переконати владу втрутитися і допомогти зупинити варварство, якому не місце у 21 сторіччі.

25 березня Греція відзначає День незалежності. Рішення про цю допомогу у річницю грецької незалежності довело би, що для Греції та греків слова "незалежність", "свобода" та "людяність" мають велике значення.

Докладніше - у колонці Сергія Сидоренка С-300 з Греції допоможе Україні. Якщо для греків людяність та свобода мають значення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.