"Не будьте курортом для вбивць": Зеленський виступив у парламенті Італії

Вівторок, 22 березня 2022, 12:55

Президент України Володимир Зеленський закликав Італію заморозити всі активи росіян у своїй країні та підтримати повне ембарго для Росії, включаючи нафту.

Про це глава держави сказав, звертаючись до італійського парламенту, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

"Народе Італії! Ви добре знаєте українців. Наш народ, який ніколи не хотів воювати, який такий самий європейський, як і ви. Ви знаєте тих, хто приніс в Україну війну. Ви чітко знаєте тих, хто наказує воювати і тих, хто це пропагує. Вони майже всі використовують Італію як місце для відпочинку. Тому не будьте курортом для вбивць. Заблокуйте всю їхню нерухомість, рахунки, яхти. Заблокуйте активи всіх, хто має вплив - нехай вони їх використовують для миру", - сказав глава держави.

Британія, США, Франція, Німеччина та Італія підтримують посилення тиску на РФ

Він закликав Італію підтримати повне ембарго на торгівлю з РФ, починаючи з нафти, а також підтримати заборону для російських кораблів заходити до портів Італії і накладення санкцій проти всіх російських банків.

"Не повинно бути жодних винятків із санкційного режиму для жодного з російських банків... Допоможіть нам припинити вбивства та зберегти українські сім'ї. Цю війну треба припиняти якнайшвидше, повертати мир і прибирати з України ворожі війська, проводити розмінування та відновлювати країну. Разом з вами, разом з Італією, разом з усією Європою, разом у Європейському Союзі", - сказав президент.

У четвер президент Зеленський заявив, що розраховує на посередницьку роль Святого Престолу у припиненні війни РФ проти України.

Раніше Ватикан запропонував РФ посередництво у переговорах з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.