Британія надала Україні понад 4000 протитанкових комплексів NLAW

Вівторок, 22 березня 2022, 17:06

Велика Британія надала Збройним силам України понад 4000 протитанкових ракетних комплексів NLAW, щоб допомогти у боротьбі російській агресії.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Британії у Twitter, пише "Європейська правда".

"У Великої Британії достатньо систем озброєння, щоб захистити національну безпеку та виконати наші зобов’язання перед НАТО. Це включає в себе широкий спектр різноманітних систем", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також прокоментували відео російських пранкерів, які подзвонили главі відомства Бену Воллесу і намагалися видати себе за українського прем'єра Дениса Шмигаля.

"Це відео, як і більшість російської пропаганди, покликане приховувати і маніпулювати правдою. Людям слід дуже скептично ставитися до того, щоб повідомляти про будь-які фрагменти цих сфальшованих російською державою відео і приймати їх як справжні", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що невідомі, яким вдалося поговорити з міністром оборони Британії від імені прем’єра України Дениса Шмигаля, виявились російськими пранкерами, які вже неодноразово вдавались до таких розіграшів з європейськими посадовцями.

У фрагменті тривалістю близько хвилини пранкери, вдаючи Шмигаля, кажуть, що Україна нібито хоче "продовжити ядерну програму" нібито для захисту від Росії, та просить про сприяння.  

Зазначимо, російські пропагандистські ЗМІ на виправдання війни РФ проти України писали, що Україна нібито мала "ядерну програму", роботи за якою активізувалися у 2014 році. У розвідці США на це заявили, що Україна не займається розробкою біологічної чи ядерної зброї, а заяви Росії про протилежне спрямовані на приховування дій, до яких вона може вдатися у війні.

Нагадаємо, минулого тижня невідомі особи зателефонували трьом британським міністрам від імені Дениса Шмигаля. Міністр оборони Бен Воллес першим повідомив про інцидент, зазначивши, що здогадався про обман і припинив розмову після насторожуючих питань. Воллес одразу заявив, що вважає відповідальною РФ.  Згодом стало відомо, що такі ж дзвінки були здійснені міністерці внутрішніх справ Пріті Пател та міністерці культури Надін Дорріс. 

В уряді Британії почали розслідування, щоб становити, чому пранкерів не викрили ще на етапі домовленостей про дзвінки.

Денис Шмигаль після появи інформації про інцидент порадив колегам використовувати кодове слова "паляниця".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.