Байден: Путін більше не може залишатися при владі

Субота, 26 березня 2022, 20:45

Сполучені Штати змінюють свою позицію щодо РФ – тепер вона полягає в тому, що Владімір Путін більше не повинен бути лідером своєї країни.

Таку заяву президент США Джо Байден зробив під час виступу перед мешканцями Варшаві на площі перед королівським палацом, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Заради Бога, ця людина не може залишатися при владі", – заявив Байден.

Варто зазначити, що досі  американські чиновники стверджували, що відсторонення Путіна від влади не є їхньою метою.

Зокрема, на початку березня держсекретар Ентоні Блінкен, що метою США не є зміна режиму у РФ. "Російський народ повинен вирішити, кого вони хочуть на чолі", - заявив він.

На цю заяву президента США оперативно відреагував речник Путіна Дмітрій Пєсков. "Це не має вирішувати пан Байден, це має бути лише вибір народу Російської Федерації", - заявив він.

Нагадаємо, під час виступу у Варшаві Джо Байден також заявив, що не може повірити у вину пересічних росіян у війні, бо, на його думку, росіяни не можуть підтримувати цю війну.

Байден нагадав, що співпрацював з російськими лідерами та представниками РФ протягом кількох десятиріч і хоче запевнити що росіяни – "не вороги для нас".

"Я відмовляюся вірити, що ви вітаєте вбивство невинних дітей, старих людей, чи що ви сприймаєте бомбардування госпіталів, шкіл, пологових будинків; чи що ви підтримуєте, коли міста оточують, обрізають постачання і не дозволяють цивільним виїхати, щоби вони там голодували", - заявив Байден не уточнивши, утім, як могли би відбуватися ці воєнні злочини у разі, якби їх підтримувало лише найвище керівництво РФ.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.