Посол України відхилив запрошення президента Німеччини на "концерт солідарності" з артистами РФ

Неділя, 27 березня 2022, 10:59

Посол України в Німеччині Андрій Мельник відкинув запрошення президента Німеччина на "концерт солідарності" з Україною, назвавши захід образою для українців. 

Про це у Facebook повідомила дружина посла Світлана Мельник, пише "Європейська правда".

Президент Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр разом з першою леді Елькою Бюденбендер вирішили запросити посла України Андрія Мельника разом із дружиною на концерт класичної музики "За свободу та мир". Концерт запланований у неділю 27 березня об 11:00 год в резиденції президента Німеччини у палаці Бельвю.

У Німеччині відкинули звинувачення у зволіканні з поставками зброї Україні

Однак з’ясувалось, що у програмі концерту, за виключенням єдиного українського композитора Валентина Сильвестрова,- всі твори композиторів держави-агресора, а серед солістів - росіяни і жодного українця.

"Піаніст Кіссін і баритон Погоссов. Тобто, що ж получається: заходите-ка к нам на русский огонек, пане посол, с вашим "сопровождением". Ми хочемо виявити солідарність вашому мужньому народу і приготували для вас музичний сюрприз. Послухайте-ка арію князя Єлецькага з опери "Піковая дама" Чайковського, а також насолодіться творами радянського композитора Шостаковича у виконанні блискучих російських та білоруських музик. Тільки це зовсім не про солідарність з Україною, а чергове знущання, плювок в обличчя всім українцям!", - написала Світлана Мельник.

Посол Андрій Мельник відкинув запрошення, назвавши його образою для українців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.