Президент Сербії поскаржився на тиск через небажання вводити санкції проти РФ

Четвер, 3 березня 2022, 08:00

Президент Сербії Александар Вучич заявив у середу, що його країна зазнає "великого тиску", оскільки вона не хоче приєднуватися до Європейського Союзу, США та інших країн у введенні санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Вучич заявив, що Сербія приєдналася до рішення Генеральної Асамблеї ООН, яка засудила напад Росії на Україну, але ніяких санкцій не передбачається.

"Сербія перебуває у надзвичайно складній ситуації, зараз менше, ніж будь-коли, розуміння позиції нашої нації. Ми стикаємося з величезним тиском", – сказав Вучич.

Країна, яка покладається на Росію для задоволення своїх енергетичних потреб, знаходиться під тиском з вимогою гармонізувати зовнішню політику з політикою ЄС, до якого вона прагне приєднатися.

У той час як ЄС і Росія ввели взаємні заборони у повітряному просторі, сербський авіаперевізник Air Serbia все ще літає між Белградом і Москвою і збільшив пропускну здатність.

Вучич сказав, що також побоюється, що Сербія може втратити підтримку в ООН щодо статусу своєї колишньої провінції Косово, якщо Росія буде виведена зі світової організації.

Читайте також Текст рішення ООН про агресію РФ проти України. Коментований переклад

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.