Німеччина схвалила поставку Україні 2700 зенітних ракет  "Стріла" 

Четвер, 3 березня 2022, 09:29

Мінекономіки Німеччини схвалило постачання Україні 2700 зенітних ракет типу "Стріла" із колишніх запасів збройних сил Німецької демократичної республіки (Східна Німеччина).

Про це повідомило агентство DPA, пише "Європейська правда".

За інформацією агентства, Міноборони країни вже кілька днів перевіряє, яку ще зброю можна передати Україні. 

У суботу федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення якнайшвидше доставити Україні 1000 одиниць протитанкової зброї та 500 зенітно-ракетних комплексів "Стінгер" зі складів Бундесверу. Зброя прибула в Україну в середу.

Крім того, Нідерланди та Естонія отримали дозвіл від Німеччини на постачання в Україну зброї німецького виробництва з запасів НДР.

Зенітні ракети “Стріла” ближнього радіусу дії класу “земля-повітря” почали випускати у Радянському Союзі у 1960-их роках. Ця ракета була основним продуктом «холодної війни» і вироблялася у величезній кількості для Радянського Союзу та їхніх союзників.

Незважаючи на те, що "Стріла" та її варіанти вже перевершили більш сучасні системи, вони залишаються на озброєнні багатьох країн і широко використовуються майже в кожному регіональному конфлікті з 1972 року. Це одноразова зброя, яка діє за принципом “вистрілив і викинув”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.