"Стільки, скільки потрібно": генсек НАТО розповів, як довго Альянс готовий надавати зброю Україні

Четвер, 31 березня 2022, 15:33

Північноатлантичний альянс буде допомагати Україні зброєю "стільки, скільки необхідно" з огляду на значення цієї війни для демократичного світу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав генсек НАТО на пресконференції у відповідь на запитання журналістів про те, чи є якісь обмежені часові рамки, протягом яких Альянс готовий надавати військову підтримку.

"Нам потрібно продовжувати постачання зброї Україні, союзники продовжують це робити і будуть продовжувати стільки, скільки необхідно. Це важливо, тому що Україна воює за свободу, за демократію, за наші спільні цінності", – відповів Єнс Столтенберг.

Він нагадав, що з цим погодилися на останньому саміті НАТО.

"Ми повинні робити це, тому що бачимо, що Росія продовжує намагатись вирішити ситуацію воєнним шляхом. Добре, що йдуть перемовини, але досі ми не бачили реальної зміни головної цілі Росії – прагнення розв’язки військовим шляхом", – додав Столтенберг. 

Столтенберг ухилився від відповіді на пряме запитання української кореспондентки про те, чи розглядають у НАТО надання Україні наступального озброєння з огляду на перелом у війні. Натомість він нагадав про вже надану допомогу та зазначив, що це відіграло значну роль у тому, що українським військовим вдалося стримати наступ російської армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.