Конгресмени США дійшли згоди щодо нових санкцій проти РФ та Білорусі

Понеділок, 7 березня 2022, 22:23

Голови ключових комітетів Палати представників та Сенату США заявили про узгодження законопроекту про призупинення нормальних торгових відносин із РФ та Білоруссю.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

Зокрема, пропонується надати президенту США Джо Байдену повноваження щодо подальшого підвищення мит на імпорт з Росії та Білорусі; а також вимагати від торгового представника США використовувати голос і вплив Сполучених Штатів, щоб домагатися припинення участі Росії у Світовій організації торгівлі (СОТ) і припинення вступу Білорусі в СОТ.

Також уточнюється – президент США зможе відносити "нормальні торговельні відносини з Росією та Білоруссю" лише за певних умов і за умови схвалення цього кроку Конгресом.

Також в заяві конгресменів зазначається про згода на "законодавчий шлях щодо заборони імпорту енергоносіїв з Росії та припинення нормальних торговельних відносин як з Росією, так і з Білоруссю".

Угоду підписали голова голова об'єднаного економічного комітету Конгресу Кевін Брейді (республіканець), голова комітету з оподаткування палати представників Річард Ніл (демократ), ), а також керівники фінансового комітету Сенату Майкл Крейпо (республіканець та Роном Уайдерном (демократ).

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ адміністрація Байдена готова запровадити заборону на імпорт російської нафти до Сполучених Штатів без участі союзників у Європі. Також у Білому домі ведуть переговори с конгресменами про прискорене ухвалення закону про заборону російського імпорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.