Британія відкриває тимчасовий візовий центр для українських біженців у французькому Ліллі 

Вівторок, 8 березня 2022, 15:06

Британія відкриє новий тимчасовий візовий центр для українських біженців у французькому місті Лілль, приблизно за 110 кілометрів від Кале.

Про це заявила міністр закордонних справ країни Ліз Трасс у Палаті громад, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Протягом останніх днів уряд Британії зіткнувся з критикою з боку французьких політиків, які стверджували, що Велика Британія робить недостатньо для прийому українських біженців.

Британія більше не надаватиме особисту консульську допомогу в Україні

Прессекретар прем'єр-міністра Джонсона повідомив журналістам, що центр буде запущений "найближчими днями". 

Раніше обговорювалась ідея створити своєрідне консульство у місті Кале на узбережжі Ла-Маншу.

Французька сторона закликала Лондон максимально спростити процедури для біженців з України, пунктом призначення яких є Британія, побоюючись, що велика кількість людей надовго застрягне на північному узбережжі Франції. 

Але прем'єр Джонсон відкинув заклики пом'якшити візові вимоги для українських біженців, які рятуються від війни, заявивши, що Велика Британія - щедра країна, але їй потрібно постійно контролювати, хто прибуває.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія спростила в’їзд для громадян України, яких хочуть забрати до себе родичі у Британії у зв'язку з війною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.