США забороняють імпорт нафти та газу з Росії

Вівторок, 8 березня 2022, 18:27

Сполучені Штати запроваджують заборону на імпорт російської нафти та газу до США через війну в Україні.

Про це президент США Джо Байден сказав у своєму виступі щодо війни Росії в Україні у вівторок, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми забороняємо весь імпорт російської нафти, газу, енергії. Це означає, що російська нафта більше не буде прийматися у портах США", - сказав Джо Байден.

Байден сказав, що проконсультувався з союзниками, перш ніж ухвалити це рішення, але США ідуть на цю заборону,  "розуміючи, що багато наших європейських союзників і партнерів, можливо, не в змозі приєднатися до нас". 

"Сполучені Штати виробляють набагато більше нафти всередині країни, ніж вся Європа та всі європейські країни разом", - сказав він.

Байден зазначив, що захист свободи має свою ціну, але республіканці і демократи чітко усвідомлювали, "що ми повинні це зробити".

Президент США додав, що в Америці відбулися масові акції на підтримку України, а це означає, що американці не готові фінансувати війну Путіна.

Одночасно уряд Великої Британії заявив, що має намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року.

Тим часом Європейська комісія у вівторок запропонувала план, як зробити Європу незалежною від російського викопного палива "задовго до 2030" року на тлі вторгнення Росії в Україну - зменшувати залежність від газу почнуть вже в цьому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.