Німецька опозиція закликає зупинити роботу "Північного потоку-1"

Середа, 9 березня 2022, 22:26

Голова партії ХДС Фрідріх Мерц закликав чинну німецьку владу відмовитися від поставок російського газу газопроводом "Північний потік - 1".

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Spiegel.

"Під час дискусії про постачання енергоресурсів з Росії Фрідріх Мерц виступив за радикальне скорочення: лідер ХДС і голова парламентської фракції ХДС/ХСС висловився за припинення постачання російського газу газопроводом "Північний потік - 1", - стверджує Spiegel.

За словами Мерца, такий крок "уособлював би новий рівень санкцій", спрямованих проти Росії.

При цьому лідер ХДС визнає, що такий крок негативно вплине на газопостачання Німеччини. "Ми вважаємо, що ми повинні піти на такий крок у зв'язку із ситуацією, яка там відбувається", - додає він.

Нагадаємо, "Північний потік-1" було запущено ще у 2011 році, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

Раніше із закликом до уряду Німеччини зупинити цей газолін виступив прем’єр-міністр  Польщі Матеуш Моравецький.

В свою чергу, в уряді РФ самі намагаються шантажувати Берлін зупинкою роботи "Північного потоку-1".

"Ми розуміємо, що у зв'язку з необґрунтованими звинуваченнями на адресу Росії щодо енергетичної кризи в Європі та запровадженням заборони щодо "Північного потоку-2" у нас є повне право прийняти дзеркальне рішення та накласти ембарго на прокачування газу через газопровід "Північний потік -1", який сьогодні завантажений на максимальному рівні в 100%", - заявив віцепрем'єр уряду РФ Александр Новак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.