В агентстві нацбезпеки Болгарії знайшли російських шпигунів

П'ятниця, 1 квітня 2022, 07:51

Спеціалізована прокуратура Болгарії розпочала розслідування щодо Державного агентства національної безпеки (ДАНС) за підозрою у роботі співробітників агентства на користь російських спецслужб. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BNT.

Співробітники Спеціалізованої прокуратури провели рейд у ДАНС у столиці країни Софії. За даними джерел, у рейді також брали участь співробітники контррозвідки.

Як Росія готується “запалити” Балкани

За словами прем'єр-міністра Кирила Петкова, підозрювані шпигуни працювали проти відносин Болгарії та Північної Македонії.

"Те, що ми зараз розслідуємо, і ДАНС старанно працює – це досить велика мережа агентів у Болгарії – російська мережа – які, як ми бачимо, нині працюють на різні інтереси. 

Частина того, про що мені вже повідомили, це те, що у нас є російські агенти, які працюють проти добрих стосунків між Болгарією та Республікою Північна Македонія. Російський інтерес був зосереджений на тому, щоб у Західних Балкан не було європейського майбутнього", - заявив прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков.

Це вже другий такий скандал у Болгарії за місяць. 2 березня контррозвідка виявила генерала запасу, який шпигував на користь Кремля. 

У відповідь болгарська влада вислала двох російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: