Ердоган знову запропонував Путіну провести в Туреччині переговори із Зеленським

П'ятниця, 1 квітня 2022, 18:23

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сподівається, що лідери Росії та України зможуть провести саміт у Стамбулі, щоб домовитися про завершення війні.

 Про це пише Anadolu, повідомляє "Європейська правда".

"Ми були б дуже щасливі, якби ми змогли реалізувати рішення перетворити цей негативний хід подій на позитивний з двома лідерами", - сказав Ердоган журналістам у Стамбулі.

Ердоган сьогодні також провів телефонну розмову з президентом Росії Владіміром Путіним.

Його пресслужба заявила, що обговорювалися результати зустрічі переговорних делегацій Росії та України у вівторок у Стамбулі.

"Зазначаючи, що сторонам важливо діяти зі здоровим глуздом і підтримувати діалог, президент Ердоган заявив, що Туреччина хоче увінчати свої мирні зусилля зустріччю президента Росії Путіна і президента України Володимира Зеленського".

Глава МЗС Дмитро Кулеба раніше заявив, що Україна готова на потенційну зустріч президента Володимира Зеленського з президентом РФ Владіміром Путіним у Туреччині, якщо про це вдасться домовитися за посередництва Анкари. 

Перед цим в Анкарі натякали, що у найближчі два тижні може відбутися нова зустріч між Україною та РФ на рівні міністрів закордонних справ.

Нагадаємо, 29 березня у Стамбулі відбувся останній раунд перемовин української та російської делегацій. 

Детальніше про його підсумки - в аналізі ЄвроПравди у статті Ні миру, ні гарантій. Деталі та наслідки переговорів України та РФ у Стамбулі та у відеоформаті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.