Меркель не планує коментувати свою політику щодо РФ у роки канцлерства

Понеділок, 11 квітня 2022, 16:39

Ангела Меркель, яка 16 років поспіль була федеральним канцлером Німеччини, не планує публічно коментувати тодішню політику щодо РФ, попри те, що такі прохання надходили є від її партії. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

На запит агентства  dpa про те, чи планує ексканцлерка публічне звернення чи коментарі в інший спосіб, її речниця відповіла заперечно. 

Прем’єр федеральної землі Шлезвіг-Голштейн Даніель Гюнтер, представник ХДС, в інтерв’ю одному з видань сказав, що "з тим, що ми знаємо сьогодні, навряд чи хтось буде заперечувати, що ми припустилися помилок і були надто довірливими".

Представник фракції ХДС у Бундестагу Йохан Вадефуль зазначив, що сподівається почути якісь коментарі від Ангели Меркель. 

Нагадаємо, Меркель заявила, що вважає правильним своє рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році, незважаючи на критику з боку президента України Володимира Зеленського. 

Вона підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської загарбницької війни в Україні, але не стала реагувати на запрошення приїхати в Бучу. 

Водночас президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр уперше визнав власні помилки у політиці щодо Росії після критики українського посла. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.