Найбільше заморожування активів у Британії – під санкції потрапили ще два російські олігархи

П'ятниця, 15 квітня 2022, 00:23

Британія оголосила санкції проти ще двох російських олігархів: Євгенія Тененбаума і Давіда Давідовіча, які є близькими соратниками Романа Абрамовіча. 

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на BBC.

Тепер їх активи у Британії заморожені, а будь-які літаки або судна, якими вони володіють, зафрахтовані, контролюють чи експлуатують, будуть арештовані. 

Як повідомляється, вартість активів, що знаходяться у власності цих олігархів, становить 10 мільярдів фунтів стерлінгів.

Тим самим, як зазначає міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс - це найбільше заморожування активів в історії Великої Британії.

Під санкції потрапили особи, пов’язані із Романом Абрамовичем – близьким до Владіміра Путіна олігархом, щодо якого Британія раніше запровадила санкції.

Зокрема, Тененбаум, який називає себе одним із найближчих ділових партнерів Абрамовича, є директором лондонського футбольного клубу "Челсі", який Абрамович зараз продає.

В день нападу Росії на Україну Тененбаум  перейняв контроль над інвестиційною компанією Evrington Investments Limited, а вже у березні цю ж компанію очолив Давідович.

Нагадаємо, що на цьому тижня  суд острова Джерсі заморозив активи Романа Абрамовича на суму 5,4 мільярда фунтів стерлінгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.