Польща все ще має резерви прийняти більше біженців з України

Субота, 2 квітня 2022, 17:49

Уповноважений уряду Польщі у справах біженців Павел Шефернакер заявив, що Польща все ще має резерви, аби прийняти більше біженців з України. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Польське радіо".

"Ми готові до того, щоб в разі дуже великої хвилі адаптувати такі місця, як великі спортивні та торгові зали, до розміщення біженців. Ми до цього готуємося в тих місцях, центрах, де можна це зробити, де є великий резерв", - сказав Шефернакер.

До Польщі прибули понад 2,4 мільйона українських біженців

Водночас він закликав інші європейські країни готувати пропозиції допомоги українцям, які втікають від війни. 

"У рамках внутрішньої міграції в Україні перебуває 6 мільйонів осіб. Тож не лише Польща має бути готовою прийняти цих людей, але й вся Європа. Тому ми раді, що Велика Британія підготувала конкретний пакет пропозицій і хочемо попросити інші країни подати такі пропозиції", - сказав він.

Шефернакер також повідомив, що наступного тижня планується внесення змін до спеціального закону про допомогу громадянам України. 

Як повідомлялося, заступника міністра внутрішніх справ Шефернакера призначили уповноваженим у справах воєнних біженців з України напередодні.

Його завданнями є координація між окремими міністерствами, співпраця з органами місцевого самоврядування та неурядовими організаціями.

Від початку війну з України до Польщі виїхали понад 2,4 млн українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.