Заміна російському газу – Італія уклала енергетичну угоду із Анголою

Четвер, 21 квітня 2022, 00:48

Італія домовилася із Анголою про збільшення постачання газу. Ця угода має дозволити якнайшвидше обмежити закупівлі російського газу.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на AFP, під час візиту в Анголу  голови МЗС Італії Луїджі Ді Майо, була підписана декларація про наміри розвивати "нові" газові підприємства та нарощувати експорт до Італії.

"Сьогодні ми досягли ще однієї важливої ​​домовленості з Анголою щодо збільшення постачання газу… Зобов’язання Італії диференціювати джерела постачання енергії підтверджується ", - стверджує  Ді Майо.

Деталі угоди не повідомляються. Зокрема, невідомо, на який обсяг газу з Анголи розраховує Італія.

Втім, раніше прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що розглядає газ із Анголи та Конго найімовірнішою заміну газу із РФ. Наразі російський газ становить біля 45% споживання в Італії.

"Ми більше не хочемо залежати від російського газу, тому що економічна залежність не повинна призвести до політичного підпорядкування", – раніше заявляв Драгі.

За його словами, "диверсифікація можлива і її можна здійснити за відносно короткий проміжок часу — швидше, ніж ми уявляли лише місяць тому".

Також Драгі вважає, що італійцям не варто турбуватися щодо наступного опалювального сезону та можливостей промисловості, якщо з поставками природного газу з РФ виникнуть проблеми. 

Як зазначається, італійський прем’єр мав сам летіти до Анголи, однак був змушений делегувати це Ді Майо через позитивний тест на Covid-19.

Вже 21 квітня італійська делегація проведе переговори у Конго, де також спробує домовитися про закупівлі газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.